Regio Midden / West Nederland
  (+31) 6 24 833 155

Biologisch afbreekbare ballonnen


Gemaakt van 100% natuurlijke latex, maar laat ze niet zomaar los!

100% natuurlijke latex?

Onze latexballonnen zijn niet van plastic, maar natuurlijk afbreekbaar materiaal. Dat betekent alleen niet dat je ze zomaar op straat kunt gooien of los kunt laten. Er bestaat namelijk verstrikkingsgevaar voor dieren en de meeste ballonnen zijn voorzien van een plastic lintje dat niet afbreekbaar is.

Bij sommige feestelijke of ceremoniële gelegenheden is het een wereldwijde traditie om ballonnen vrij te laten. Anno 2019 is het belangrijk om, met oog op ons milieu en de toekomst ervan, ook na te denken over de gevolgen van ballonrestanten in de natuur, en dan met name vanwege de plastic lintjes waarin sommige dierensoorten verstrikt kunnen raken.

Daarom is het oplaten van ballonnen niet verantwoord. Recycle de ballonnen na afloop van je feest via het restafval.

Alternatieven met ballonnen

Natuurlijk horen ballonnen gewoon bij een feestje. Daarom is het voor ons een uitdaging om te bekijken hoe we dit anders in kunnen vullen. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaand filmpje, jaarlijks werden er tijdens Koningsdag in Katwijk (voorheen Koninginnedag) honderden ballonnen opgelaten. Wij hebben hier in 2017 een prachtig alternatief voor gevonden dat landelijk wordt aangehaald als goed voorbeeld; de ballonnen blijven aan een touw vast aan de grond.

In 2018 hebben we dit gefilmd, zie filmpje hieronder

Alternatief lint

Heb je liever geen plastic lintje, dan kunnen wij ook een katoenen krullintje aan een ballon knopen. Bij grotere ballonnen gebruiken wij tule of satijnlint.

Toegestaan of niet toegestaan?

Steeds meer gemeenten verbieden of ontmoedigen het oplaten van ballonnen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Vaak kun je deze informatie vinden op de website van je gemeente. Bij de meeste gemeentes in de buurt van Katwijk ZH is sprake van een ontmoedigingsbeleid. Een ver

Wij steunen geen oplatingen voor bruiloften, feesten en evenementen. Voor veel gebeurtenissen hebben wij veel andere mogelijkheden, neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Wat kan ik doen?

Wil je met eigen ogen zien hoe groot het probleem van zwerfafval eigenlijk is? Doe dan bijvoorbeeld mee aan de Boskalis Beach Cleanup Tour van 1 t/m 15 augustus 2019. In 2018 stond de tour in het teken van het aantal gevonden ballonresten aan de Nederlandse kust. Op de website van Stichting de Noordzee wordt meer over zwerfafval verteld.

Branchevereniging "De Groene Ballon"

Samen met andere leveranciers zijn wij aangesloten bij branchevereniging "De Groene Ballon". Het doel van deze vereniging is om klanten bewust te maken over de gevolgen van het oplaten van ballonnen. Tevens vindt u meer informatie op de website van De Groene Ballon: www.degroeneballon.org

Lachgas of helium?

Helium en lachgas hebben een totaal andere samenstelling en zijn dus niet te vergelijken. Lachgas zorgt er namelijk niet voor dat je ballon gaat zweven. De enige vergelijking is dat ze allebei zeer populair zijn op feestjes  i.c.m. met ballonnen en dat consumptie door inhaleren ontzettend schadelijke gevolgen kan hebben.

Wij leveren dus geen ballonnen met lachgas.


Volg ons

Aanmelden voor nieuws en aanbiedingen